ALEH onder vuur

ALEH onder vuur

We danken onze zorgzame vrienden over de hele wereld voor jullie diepe bezorgdheid en steun tijdens de afgelopen dagen van constant raketvuur vanuit Gaza.

Hierna volgt een momentopname van het leven bij ALEH in de afgelopen 48 uur voordat het staakt-het-vuren van kracht werd:

Volgens het leger werden op maandag en dinsdag meer dan 460 raketten en mortiergranaten in het zuiden van Israël afgevuurd. Toen een sirene van “Code Rood” klonk, hadden alle medewerkers, bewoners, bezoekers en vrijwilligers ongeveer 30-45 seconden om in een schuilkelder te komen.

Meer dan 240 ALEH Negev bewoners, allen met een verstandelijke- en ontwikkelingsbeperkingen, verbleven twee dagen en nachten in de schuilkelders, samen met hun toegewijde zorgverleners en vrijwilligers. Extra bedden en matrassen werden naar de schuilkelders gebracht, terwijl de vrijwilligers en meisjes die sociale dienstplicht vervullen creatieve manieren vonden om de kelders meer als een sociaal logeerpartijtje te laten lijken – inclusief het houden van een ‘pyjamafeest’.

De meest afhankelijke bewoners die 24 uur per dag medische zorg nodig hadden, bivakkeerden ook de gehele periode in speciale veilige kamers, samen met de bijbehorende medische en paramedische apparatuur, omdat ze niet gemakkelijk kunnen worden verplaatst als de sirenes afgaan.

Het personeel werd versterkt en ondersteund door extra vrijwilligers – waaronder een aantal uit het buitenland die zelfs geen Hebreeuws spreken – om een ​​verhouding van bijna 1:1 per inwoner mogelijk te maken. De meisjes die sociale dienstplicht doen verhuisden naar het dorp, en waren 24/7 beschikbaar om te helpen tijdens een sirene en om verschillende activiteiten in de schuilkelders te leiden.

Werknemers ontvingen allemaal veiligheidsinstructies van de overheid evenals voortdurende emotionele steun van ALEHs maatschappelijk werker en psychologen. Naast het fysiek bijstaan ​​van de bewoners, was het personeel verantwoordelijk om een gevoel van geruststelling te versterken, om paniek en verwarring onder de bewoners te voorkomen.

Het personeel en de vrijwilligers van ALEH zijn voorbeeldig geweest in hun toewijding en werk onder vuur. De gehele dag in touw zetten ze zich honderd procent in om de veiligheid van de bewoners te waarborgen en een sfeer van rust en kalmte te bewaren.

Er werd alles aan gedaan om normale dagelijkse routines voort te zetten, met activiteiten en therapieën die in de beschutte ruimtes werden gedaan. Het normale schema ging zo veel mogelijk door, met activiteiten en therapieën in de schuilplaatsen waardoor onze bewoners zich net zo vermaakten als gewoonlijk.

ALEHs scholen voor speciaal onderwijs in de Negev en bij ALEH Moriah in Gedera sloten dinsdag hun deuren voor kinderen uit de gemeenschap. Rehabilitatie voor ambulante patiënten werd eveneens geannuleerd in de Negev, terwijl de salvo’s van raketten doorging. Veel therapeuten kwamen wel werken ten behoeve van de bewoners en de patiënten die de reis naar het dorp trotseerden om de behandeling voort te zetten die van vitaal belang was voor hun revalidatie.

Namens de hele ALEH-familie, danken wij u voor uw betrokkenheid en zorg, terwijl we hopelijk stillere en kalmere dagen tegemoet gaan.