ALEH op de Morgenster

ALEH op de Morgenster

De Evangelisch basisschool De Morgenster in Amsterdam heeft ALEH uitgekozen als het jaardoel voor haar jaarlijkse “zendingsweken” van 19 juni t/m 3 juli 2017. De school heeft een mooi programma samengesteld. Op woensdag 21 juni a.s. was de kick-off met alle leerlingen en de ouders in de grote gymzaal. Zij zongen Israëlische liederen en deden een toneelstukje over de actie en er werd informatie over ALEH gegeven. De leerlingen gaan “een heitje voor een karweitje” doen (verschillende karweitjes bij familie, buren, koekjes bakken en verkopen in de kerk e.d.) om geld op te halen voor het goede doel.
Op vrijdag 25 juni hield een voormalige vrijwilligster in ALEH Negev, Mieke Vermeij vier presentaties over ALEH voor de verschillende leeftijdsgroepen en hun leerkrachten. Ze werd hierin bijgestaan door Hans en Lena van der Luit, trouwe ondersteuners van ALEH in Nederland.

Mieke schrijft: ”Wij hebben een hele goede dag met elkaar gehad, waarbij wij veel over ALEH konden vertellen. We hebben presentaties gegeven aan 4 groepen, leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Uit één groep kwamen ook heel veel vragen vanuit de kinderen, dus dat was mooi. Ook het verloten van t-shirts werd erg gewaardeerd. Aan elke klassendeur was de Israëlische vlag bevestigd en er was een speciale ruimte gemaakt met spullen die te maken hebben met Israël. Deze week gaan de kinderen voluit bezig met het project. Ze gaan bijv. proberen te schilderen met hun mond (geïnspireerd door Joni, die door een ongeval vanaf haar nek verlamd raakte).”

Bedankt EBS De Morgenster voor jullie inzet voor de meest behoeftigen in de Israëlische maatschappij!