Jeruzalem

s w

Jeruzalem

In een notendop:

 • 1 - 38 jaar oud
 • 100 scholieren
 • 200 vrijwilliggers + regelmatig groepen per jaar
 • 320 medewerkers
 • 400 ambulante behandelingen per maand
 • 80 bewoners

Unieke kenmerken:

 • Begeleid wonen eenheden
 • Dagbestedingsprogramma
 • High-Dependency ziekenhuis
 • Hydrotherapiezwembad
 • Interactieve Website
 • Paramedische polikliniek
 • Recreatie mogelijkheden voor jongvolwassenen
 • School voor speciaal onderwijs
 • Uitleenbibliotheek voor gespecialiseerde spellen

Contactinformatie:

ALEH Jerusalem, 9 Harikma St., P.O.B. 61023, Jerusalem 91610
Tel: 02-501-1000
Fax: 02-501-1001
Directeur: Shlomit Grayevsky

Neem met ons contact op in Jeruzalem

ALEH Jeruzalem is veel meer dan een gebouw. Het is een warm en liefdevol thuis, gebaseerd op de overtuiging dat elk individu bijzonder is, liefde en respect verdient en de kans om zich te ontwikkelen tot zijn of haar volste potentieel en kan genieten van een hoge kwaliteit van leven.

– Medische en ondersteunende zorg: Medische en ondersteunende zorg: De kinderen en jong volwassenen die ALEH Jeruzalem thuis noemen, hebben een ernstige meervoudige handicap wat intensieve ondersteuning van dagelijkse activiteiten zoals eten, zwemmen, zitten en basishygiëne vereist. ALE Jeruzalem heeft te maken met een breed scala aan uitdagingen en complexe medische condities, zoals epilepsie, ademhalingsproblemen en ernstige lichamelijke handicaps. Een groot deel van de bewoners zijn afhankelijk van speciale zitapparaten en kunnen alleen kunstmatig gevoed worden. De kinderen worden verzorgd door een toegewijde staf van ruim 200 (para-) medisch personeel, therapeuten en verzorgers.

In 2007, opende ALEH Jeruzalem haar baanbrekende High-Dependency ziekenhuisvleugel onder auspiciën van het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid. De ziekenhuisvleugel herbergt 28 kinderen die geavanceerde medische zorg nodig hebben, waardoor ze binnen een warme, vertrouwde omgeving kunnen blijven ondanks hun complexe medische aandoeningen. Naast medische zorg op ziekenhuis-niveau, biedt het High-Dependency ziekenhuis rehabilitatieve zorg, speciaal onderwijs, sociale kansen en interactie met familie, vrijwilligers en participatie van de brede gemeenschap.

– Geïndividualiseerde behandelingsplannen: Het personeel bestaat uit een multidisciplinair team van professionele therapeuten, artsen, verpleegkundigen, verzorgers, educatieve en administratieve medewerkers en een horde van vrijwilligers – die allemaal samenwerken om te zorgen voor de fysieke, medische, sociale en emotionele behoeften van de bewoners. De ontwikkeling van elk kind wordt bijgehouden en gepersonaliseerde behandelingsplannen opgesteld op basis van de specifieke behoeften van het individu. Er wordt gelet op zowel korte als lange termijn doelen. De behandelingen vinden dagelijks plaats binnen de verschillende therapeutische kaders.

– Speciaal onderwijs: ’s morgens gaan de kinderen naar een school voor speciaal onderwijs in het gebouw. De middagen zijn gevuld met extra-curriculaire activiteiten die extra leermogelijkheden bieden in een leuke omgeving. De opening van een therapeutisch zwembad en een daktuin zullen in de toekomst extra mogelijkheden voor groei en ontwikkeling bieden.

– Familie verbindingen worden sterk aangemoedigd door ALEH Jeruzalem. Ouders worden uitgenodigd om volwaardige partners te zijn in het besluitvormingsproces in de verschillende stadia van therapeutische zorg. Gezinsversterkingsprogramma’s betrekken ouders, broers en zussen en grootouders bij diverse evenementen. Een breed scala aan sociale activiteiten dienen om de verbinding tussen ALEH kinderen en hun families te verdiepen. Gezinnen nemen deel aan feesten en vakantie-evenementen; een jaarlijkse tocht over de Jeruzalem harpbrug; de Jeruzalem Marathon en straatvoetbal; “Bar en Bat Mitzva” feesten en nog veel meer!

– Integratie in de samenleving: De kliniek van ALEH Jeruzalem biedt paramedische behandelingen aan kinderen met ontwikkelingsachterstanden. ALEH Jeruzalem wil ook actief op de bres staan voor de rechten van gehandicapten in Israël en om het niveau van beschikbare diensten te verhogen. ALEH heeft een belangrijke rol gespeeld in het veranderen van de gangbare houding ten opzichte van mensen met een handicap, door te helpen vakmensen te trainen en de publieke opinie te verbeteren, met behulp van lobbywerk, vrijwilligersprogramma’s en verbetering van integratie in de samenleving.