Coronavirus besmettingen bij ALEH

Coronavirus besmettingen bij ALEH

Op donderdagavond 19 maart, tijdens een corona test werd vastgesteld dat een medewerker van het woon- en revalidatiecentrum van ALEH in Gedera het coronavirus (COVID-19) had opgelopen van een onbekende bron buiten de faciliteit. Het personeelslid werd onmiddellijk in quarantaine geplaatst en het “Home Front Command” van de IDF werd geroepen om te bepalen wat de beste manier was om om te gaan met de 30 mensen die de afgelopen dagen met haar in contact waren gekomen, waaronder de zeven andere medewerkers van de afdeling en de 23 bewoners onder hun hoede.

In samenwerking met Naama Sudkewitz, de directeur van het ALEH-centrum, en ALEH-administrateur Moshe Seville, heeft de Home Front Command-eenheid zorgvuldig de opties afgewogen die beschikbaar waren voor de isolatie of evacuatie van de groep, rekening houdend met de complexiteit van het vervoer van de bewoners met hun uitgebreide medische apparatuur. Er werd besloten dat de beste optie zou zijn om een ​​quarantainegebied binnen de faciliteit te creëren door het meubilair uit de administratieve vleugel te verwijderen, de kantoren van vloer tot plafond te desinfecteren en de afdeling binnen de nieuw gesteriliseerde ruimte opnieuw in te richten. De ALEH-administratie nam contact op met de ouders van alle 23 bewoners die in quarantaine moesten en men was het erover eens dat dit de beste aanpak was.

De Home Front Command-eenheid, van top tot teen gekleed in beschermende uitrusting, voerde het plan vakkundig uit, steriliseerde het gebied en bracht alle bewoners en hun gespecialiseerde medische apparatuur naar de geïmproviseerde afdeling. Voor de veiligheid van alle betrokkenen stemden de ALEH-medewerkers ermee in gedurende de gehele 14-daagse quarantaineperiode bij de bewoners te blijven en voor hen te zorgen.

Na een eerste testronde door het Home Front Command werd vastgesteld dat de andere 165 mensen in de faciliteit, waaronder 115 bewoners en 50 personeelsleden, niet besmet waren en geen quarantaine nodig hadden. In overeenstemming met de extreme sterilisatieprotocollen van ALEH bevinden die zich in een geheel aparte vleugel en waren ze al meer dan een week niet in contact gekomen met iemand van de besmette afdeling.

In het weekend werden alle 31 mensen – bewoners en personeel –  in quarantaine geplaatst en streng gecontroleerd en uitgebreid getest om infectie uit te sluiten. Op zondagmiddag 22 maart concludeerden de testresultaten dat zes van de bewoners het Coronavirus hadden opgelopen. De ALEH-beheerders spreken momenteel met lokale ziekenhuizen om een ​​intensive-care afdeling te vinden die plaats biedt aan de zes bewoners. De medewerkers die met deze zes bewoners hebben gewerkt zijn uit de rotatie gehaald en ondergaan nu aanvullende testen.

Naast het informeren van de ouders van alle bewoners met ieder uur een update, werkt ALEH er ijverig aan om extra middelen van de overheid te krijgen om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Zoals eerder vermeld, een versterkt partnerschap met de overheid is cruciaal om te slagen in deze uiterst urgente levensreddende missie – we kunnen dit simpelweg niet alleen.

Extra updates volgen. Uw gedachten, gebeden en voortdurende steun worden enorm op prijs gesteld.

Coronavirus hulpactie

De behoeften van onze ALEH-kinderen kunnen niet in de wacht worden gezet.

Publieke steun is belangrijker dan ooit om te garanderen dat onze inwoners hun dagelijkse ademhalingsbehandelingen krijgen, hun vele gespecialiseerde therapieën die essentieel zijn voor hun zorg en ontwikkeling, en de medicijnen en formules die niet zijn opgenomen in de Israëlische ziektekostenverzekering. Met evenementen, bezoekers en fondsenwervingsbijeenkomsten in de wacht, lopen deze essentiële diensten gevaar.

Hoewel onze ALEH-bewoners afstand moeten nemen van de maatschappij om hun gezondheid te beschermen, is het essentieel dat ze zich nooit alleen voelen.

DONEER NU