De vrijwilligers in technologieland

De vrijwilligers in technologieland

donderdag, januari 17th, 2019


Aan het einde van het jaar kwamen de ALEH-vrijwilligers bijeen voor een vrijwilligersdag in ALEH Gedera en het Weizmann-instituut in Rehovot.

ALEH Gedera had een gezamenlijke activiteit georganiseerd met de bewoners. Dus we konden allemaal zien hoe de kleine kunstwerken die in de ALEH-boetiek verkocht worden, gemaakt worden. Met wat hulp kunnen de bewoners namelijk o.a. mooie kandelaars van klei maken. De vrijwilligers vonden het werk zichtbaar leuk.

Na deze succesvolle start van de dag en een maaltijd ter plaatse, zijn we naar Rehovot gegaan naar het Weizmann Institute of Science. In dit wetenschapsinstituut, werd opgericht vóór de stichting van de Israëlische staat in 1934 door de latere eerste president van Israël – Dr. Ing. Chaim Weizmann.

Bij het Weizmann Instituut leerden we dat het instituut wordt beschouwd als een van ’s werelds toonaangevende wetenschappelijke instituten en aanzienlijke voorgang heeft geboekt op tal van gebieden: biotechnologie, kankeronderzoek, materiaalonderzoek, scheikunde, natuurkunde en wiskunde. De moderne tentoonstelling in het bezoekerscentrum fascineert met interactieve schermen en 3D lasertechniek, evenals met vloeren die als één groot scherm functioneren.Het Weizmann Huis, dat nu een museum is, diende als eerste presidentiële residentie. Zelfs vandaag zijn alle originele meubels en huishoudelijke artikelen, inclusief borden en boeken nog aanwezig. Van de koelkast tot het persoonlijke telefoonboek van mevrouw Weizmann – alles is nog steeds origineel.

Al met al een fascinerend inzicht in het verleden van Israël en ook in de (technologische) toekomst.