Een diepgaand verschil maken: ALEH's Internationale Vrijwilligers

Een diepgaand verschil maken: ALEH's Internationale Vrijwilligers

Tijdens een EL AL-vlucht naar Israël zag S’Rah Yisrael uit Florida een envelop voor het in-flight fondsenwervingsprogramma ‘Kleingeld kan een groot verschil maken’, dat ALEH-centra in Israël ondersteunt. S’rah, zelf moeder van een kind met speciale behoeften onderzocht ALEH bij thuiskomst. Geraakt door de visie van ALEH op ware integratie en de kwaliteit van zorg aan elk kind binnen het ALEH-netwerk, besloot S’rah haar carrière in het onderwijs stop te zetten om vrijwilligerswerk te doen bij ALEH.

Gedurende drie maanden (van oktober tot december 2017) werkte S’Rah in het revalidatiecentrum van ALEH in de Negev en assisteerde zij bij de dagelijkse activiteiten en therapieën en de zorg voor de kinderen. De ervaring maakte zoveel indruk op haar dat ze in februari terugkeerde voor nog eens drie maanden bij haar ALEH-familie!

Eerder deze maand sprak Steve Ganot van Israel Hayom met S’rah over haar ervaring als vrijwilliger bij ALEH en hoe anderen van over de hele wereld daarbij betrokken kunnen raken.