Een ervaring rijker

Een ervaring rijker

De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen en helaas hebben wij afscheid moeten nemen van een geliefd persoon binnen ALEH, Christien. Het was fijn om Christien tien weken in ons vrijwilligersteam te hebben. We hebben haar leren kennen als een prettig en lief persoon met een heel groot hart. Haar liefde en inzet voor de bewoners van ALEH zullen wij niet snel vergeten. Bedankt Christien!

Christien vertelt het volgende:
‘De afgelopen tien weken ben ik vrijwilliger geweest bij ALEH en dit waren tien waardevolle weken. Vorig jaar ben ik op vakantie geweest in Israël. Ik werd verliefd op het land, de cultuur en de mensen. Ik voelde mij er thuis en wilde er graag voor een langere tijd zijn. Via het internet kwam ik terecht bij de organisatie ALEH. Een organisatie waar gewerkt wordt met mensen met een beperking. Ik heb in Nederland de opleiding tot persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg gedaan en werk met deze doelgroep in een activiteitencentrum. De organisatie ALEH sprak mij daarom erg aan en vol goede moed heb ik mij aangemeld als vrijwilliger. Voordat ik het wist was het tijd om mijn vertrouwde leventje in Nederland achter te laten en op het vliegtuig te stappen naar Israël. Daar zou het grote avontuur gaan beginnen!

In ALEH werkte ik op de dagbesteding met jongvolwassenen. Ik hielp met eten geven en de verschillende activiteiten die met de bewoners worden ondernomen. In ALEH is ook een zwembad en elke maandag mochten enkele bewoners onder begeleiding zwemmen, ik mocht hierbij helpen! Ik vond het superleuk om hierbij betrokken te zijn want dit was een speciale gebeurtenis voor de bewoners en ik zag ze genieten! De sfeer in ALEH heb ik als erg fijn ervaren. Ik kwam in een periode waarin veel feesten werden gevierd. Het was geweldig om de sfeer tijdens Joods Nieuwjaar, Jom Kippoer en Loofhuttenfeest te kunnen ervaren. Daarnaast heb ik meer geleerd over de verschillende feesten omdat het uitgebreid wordt gevierd met de bewoners.

Tien weken zijn enorm snel gegaan, de tijd is omgevlogen. Ik heb veel geleerd tijdens mijn tijd in ALEH en ben enorm dankbaar dat ik dit heb mogen doen. Ik zou het werken in ALEH zeker aanraden. Het is een goed georganiseerde organisatie, een prachtige plek om te werken met prachtige mensen. Met het vrijwilliger zijn geef je niet alleen maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Na het werken in ALEH ben je een ervaring rijker!’

Geschreven door Julia Burgers.