~ Eerste stapjes ~

~ Eerste stapjes ~

donderdag, december 13th, 2018


‘Hij heeft zijn eerste stapjes gezet bij mij’, vertelt vrijwilligster Noortje met een grote glimlach op haar gezicht.

Noortje is een van de enthousiaste vrijwilligsters van Aleh. Zij heeft de helft van haar vrijwilligersperiode van 8 maanden erop zitten en aan haar verhalen kan ik horen dat ze enorm geniet van haar tijd hier in Israël. Noortje is werkzaam op de dagopvang van ALEH. Met haar enthousiasme, positiviteit en gezellige vlotte babbel heeft zij haar plek gevonden binnen het hechte team van de dagopvang. Noortje vertelt mij dat ze het vrijwilligerswerk ziet als een normale baan. Hiermee heeft zij het vertrouwen gewonnen van haar collega’s. In Nederland heeft Noortje gewerkt in de gehandicaptenzorg en de opgedane ervaring kan zij nu inzetten in Aleh en heeft er zeker aan bijgedragen dat ze snel was gewend aan de gang van zaken binnen de dagopvang van ALEH.

Op de vraag wat haar mooiste ervaring tot nu toe is, antwoordt Noortje het volgende:

‘Mijn mooiste ervaring tot nu toe?, dat is een lastige vraag! Ik geniet van het werk en maak veel mooie dingen mee. Maar als ik echt mijn mooiste ervaring moet benoemen dan is dat toch wel het moment dat een klein jongetje bij mij zijn eerste stapjes zette. De aanwezige therapeuten gingen uit hun dak van blijdschap want geen van hen had verwacht dat het jongetje in staat zou zijn om te lopen. Ik voelde mij op dat moment zo dankbaar, een moment dat ik mij altijd zal herinneren’.

Wij bedanken Noortje voor haar enorme betrokkenheid en inzet voor ALEH. Gelukkig mogen we je nog een tijdje houden als vrijwilligster!