Gezellige drukte van jewelste!

Gezellige drukte van jewelste!

Het was een drukte van jewelste vorige week op de mooie campus van ‘ALEH Negev ꟷ Nahalat Eran’ in Zuid-Israël. De reden: een bezoek van het ‘National Prayer Network – Taiwan’ bestaande uit een groep van ca. 400 kleine kinderen, tieners, volwassenen en ouderen. Zij arriveerden met welgeteld 8 tourbussen en brachten een overvloed aan positieve energie en gelach met zich mee.

Het gezelschap werd begeleid door Pastor Lily en dit bezoek was een bevestiging van een warme vriendschap tussen het NPN en ALEH. Dit bezoek was niet het eerste aan ALEH. Twee jaar geleden werd ALEH al geëerd met een Taiwanese delegatie en afgelopen november beantwoordde de oprichter van ALEH Negev, generaal-majoor Doron Almog en zijn vrouw Didi dit met een bezoek aan Taiwan. Dit laatste evenement werd door bijna 1.500 mensen bezocht met voornamelijk leiderschapsrollen en -functies.

Terwijl het amfitheater geleidelijk volstroomde, werden er ondertussen door een groep Taiwanese tieners danspassen geoefend. Die werden later in de praktijk gebracht middels een optreden waar de bewoners en werknemers van ALEH duidelijk van genoten. Pastor Lily plantte samen met Directeur Avi Wortzman tevens een boom.

Na meerdere dankwoorden en wensen om de vriendschap tussen het NPN en ALEH te blijven waarborgen, werd het gezelschap in 8 groepen verdeeld en door ALEH-personeel rondgeleid op de campus. Het hydrotherapie zwembad, gebouwd in 2011 werd aangedaan en de ‘ta’asuka’, de dagbesteding waar de bewoners allerlei creaties vervaardigen (zie: https://aleh.nl/aleh-webshop/). Tevens werden enkele klasjes bezocht en de bezoekers genoten volop van de nieuwsgierige kinderen die het bezoek aandachtig bestudeerden.

De bezoekers waren onder de indruk van ALEH’s lesmethodes en filosofie. Bij ALEH wordt er niet gekeken naar de afkomst of het geloof van de bewoners. Iedereen wordt met eindeloze liefde bejegend en voor elke bewoner èn bezoeker die ALEH aandoet voor therapieën, wordt er tijd gemaakt. Dit met de nodige positieve resultaten!

De tours werden afgesloten met het planten van Leeuwenbekjes. Met het planten werden de bezoekers in staat gesteld een fysieke connectie te maken met het land Israël en deel te zijn van de groei die continue plaatsvindt bij allevier de faciliteiten van ALEH in Israël.

De bezoekers keerden terug naar de bussen met een grote glimlach en hiermee eindigde een gezellig en geslaagd bezoek. Eén waarbij de zon ons gedurende de ca. 3 uur, vergezelde.