Het is onze taak om ze een goed leven te geven

Het is onze taak om ze een goed leven te geven

EO Metterdaad aflevering 2: Zondag 26 november na De Kapel, NPO2, 10.05uur met een herhaling op donderdag 30 november in Geloof en een Hoop Liefde, NPO2, 17.50uur

Vader en zoon staan samen voor de Klaagmuur, een bijzonder moment. Shmuel stopt het briefje met onder andere de vraag om gezondheid en voorspoed in de muur. Zijn zoon, Chaim, probeert hem te helpen, maar zijn hand valt al snel naar beneden.

Hij en zijn zus Sury hebben sinds hun geboorte een beperking. Ze kunnen niet lopen en praten en hun organen worden steeds zwakker. De twee kinderen wonen in verzorgingstehuis Aleh waar ze de zorg krijgen die ze nodig hebben. Moeder Miri vertelt dat zij die zorg niet zelf konden geven. In het begin vond ze dat pijnlijk, nu ziet ze dat de plek haar kinderen een reden geeft om te bestaan. “Thuis zou dat heel anders zijn, omdat we alleen zouden focussen op wat hij niet kan. Toen hij bij Aleh kwam zagen we wat wel kan.”
Bij de Muur vertelt Shmuel dat hij het grootbrengen van zijn kinderen ziet als de opdracht van God. “Het is onze taak om ze een goed leven te geven.”

Kinderen als Chaim en Sury kunnen thuis niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Geeft u deze kinderen in Israël een tweede huis? Doneer nu!

Bekijk de uitzending…..
EO Metterdaad afl. 2

TRAILER