Hoe staat het ervoor bij ALEH?

Hoe staat het ervoor bij ALEH?

De nieuwskoppen liegen er niet om. Het Corona-virus heeft nu ook ALEH Gedera in een houdgreep. Inmiddels zijn 6 bewoners positief getest op het virus en zij liggen momenteel ter observatie, in de speciaal ingerichte Corona-afdelingen van 3 regionale ziekenhuizen. Momenteel gaat het goed met hen.

Hierbij komt dat er op dinsdagnacht 24 maart helaas ook is vastgesteld dat een verpleegster van ALEH Negev ook drager is van het virus. Als gevolg is Magen David Adom s’ochtends vroeg samen met het ‘Home Front Command’ van de IDF gekomen om ALEH Negev volledig te desinfecteren.

Nadat bekend werd dat het virus op beide plekken (Gedera en Negev) door een medewerker was overgedragen, werd besloten om 23 bewoners, 20 werknemers en 5 buitenlandse vrijwilligers in ALEH Gedera in quarantaine te plaatsen. Dit rigoreuze besluit werd tevens op de situatie van ALEH Negev toegepast waar welgeteld 42 bewoners en 25 werknemers die in contact zijn geweest met de bewuste bewoners en werknemer, in quarantaine zijn geplaatst.

Vorige week al, hadden de algemeen directeur van ALEH, Yehuda Marmorstein en ALEH Negev oprichter, Doron Almog een officieel verzoek ingediend bij het Ministerie van Defensie om de ALEH-faciliteit in Gedera te laten desinfecteren. Dit stelt het personeel in de huidige situatie, in staat om de bewoners die nu in quarantaine verblijven, met de hoognodige zorg te voorzien.

Op de andere twee ALEH-lokaties (Jerusalem en Bnei Berak) zijn ze er nog steeds in geslaagd om het virus buiten de deur te houden. De entree van de werknemers en vrijwilligers die nog dagelijks naar het werk komen, wordt vergezeld met het opmeten van de temperatuur en men dient zich nu volgens de nieuwe richtlijnen te kleden en gedragen; een blauwe overjas, handschoenen en een mondkapje tijdens direct contact met bewoners en collega’s en het minstens 2 meter afstand houden van elkaar.

Coronavirus hulpactie

De behoeften van onze ALEH-kinderen kunnen niet in de wacht worden gezet.

Publieke steun is belangrijker dan ooit om te garanderen dat onze inwoners hun dagelijkse ademhalingsbehandelingen krijgen, hun vele gespecialiseerde therapieën die essentieel zijn voor hun zorg en ontwikkeling, en de medicijnen en formules die niet zijn opgenomen in de Israëlische ziektekostenverzekering. Met evenementen, bezoekers en fondsenwervingsbijeenkomsten in de wacht, lopen deze essentiële diensten gevaar.

Hoewel onze ALEH-bewoners afstand moeten nemen van de maatschappij om hun gezondheid te beschermen, is het essentieel dat ze zich nooit alleen voelen.

DONEER NU