Ik voel me verrijkt

Ik voel me verrijkt


Shalom, mijn naam is Kate. Ik kom uit Polen en ik werk nu meer dan een jaar als vrijwilliger in Israël. Bijna elke dag breng ik tijd door met de mooie bewoners van Aleh Moriah in Gedera.

Voordat ik hier aankwam, had ik niet verwacht dat ik tijdens mijn verblijf in Israël zoveel prachtige dingen zou ervaren, zien, ontvangen en geweldige en interessante mensen van over de hele wereld zou ontmoeten.

Door persoonlijke relaties met ouders van kinderen en Moriah medewerkers, heb ik de gelegenheid om op een praktische manier meer over het Jodendom te leren. Elke vrijdag vier ik Shabbat met bewoners. Ik kan ook deelnemen aan Joodse feestdagen zoals Poerim, Pesach, Sukkot, Rosh Hashana en Chanoeka.

Daarnaast gaan we met andere vrijwilligers op excursie door Israël. We ervaren geweldige gastvrijheid en hebben veel plezier samen met Israëliërs. Mijn avontuur in Israël helpt me zeker om de Joodse religie beter te begrijpen. Ook als christen voel ik me verrijkt door Bijbelse plaatsen te zien en de Israëlische cultuur te ontmoeten.