JeruzALEHm Mars 2019

JeruzALEHm Mars 2019

Vorige week donderdag was het weer zover: de ‘Jeruzalem Mars’. De traditionele mars, die dit jaar voor de 64e keer werd gehouden in de straten van het centrum van Jeruzalem, trekt jaarlijks duizenden participanten vanuit heel de wereld. Uitgedost in mooie en kleurrijke kostuums, beschilderde gezichten en met talloze vlaggetjes in de hand werd er vooral veel gezongen en op muziekinstrumenten gespeeld.

Het is een warme en oh-zo welkome vorm van steunbetuiging aan de Staat Israël en het Joodse volk. En aan energie geen gebrek! Met brede glimlachen werden sleutelhangertjes, toeters, snoepjes, bloemen en andere kleine cadeautjes uitgedeeld aan de toeschouwers. Vooral voor kinderen was dit een heus feest en zij vormden ook een groot deel van het toegestroomde publiek.

Ook dit jaar was de delegatie uit Brazilië, met enkele honderden deelnemers, weer de grootste. Kleurrijk en met veel vrolijk kabaal kondigden zij zichzelf aan, een zee aan geel en groen.

ALEH was ook van de partij met een kleine delegatie van toeschouwers: vrijwilligers uit o.a. Taiwan, Nederland, Duitsland en Guatemala verwelkomde de internationale gasten en deelde ALEH-armbandjes uit met de hoop de naamsbekendheid van ALEH in alle uithoeken van de wereld te vergroten. Ook de vrijwilligers gingen met zakken vol met cadeautjes en vlaggetjes naar huis.

De parade was een onderdeel van het officiële conferentie programma van de ‘International Christian Embassy Jerusalem (ICEJ)’ tijdens het loofhuttenfeest.

Al met al, een erg welkom geluid dat we niet vaak horen en elk jaar een genot om te aanschouwen! Wees er volgend jaar ook bij! En neem uw landsvlag mee 😉