Langgekoesterde droom in vervulling

Langgekoesterde droom in vervulling

Een paar weken geleden ontvingen we een belangwekkende email: “We hopen binnenkort in Jeruzalem te zijn. We zijn twee vrouwen en een heel special man: Benjamin (76).  Benjamin heeft special zorg nodig, zit in een rolstoel en heeft altijd een diepe band met Israël en het Joodse volk gevoeld. Verschillende keren heeft hij een gift gegeven aan het werk van ALEH en vorige week, tijdens het concert van Jonathan Razel wilde hij weer een gift geven, maar had niet genoeg geld bij zich… Zijn directe vraag toen was: ‘als we in Jeruzalem zijn, kan ik het dan langsbrengen?’ Dus nu is mijn vraag: is er een mogelijkheid om ALEH met hem te bezoeken?

Een aantal jaar geleden hoorde Benjamin voor het eerst van ALEH en kreeg hij het verlangen om ALEH een keer te bezoeken. Echter dat lag allemaal niet zo voor de hand. Zijn gezondheid liet te wensen over, hij zit in een rolstoel, moet driemaal per week gedialyseerd worden en of een reis naar Israël nog haalbaar zou zijn in zijn conditie was zeer de vraag. Echter hij had Jenny en Liesbeth zo ver gekregen om hem tijdens deze week te vergezellen en verzorgen, waardoor het mogelijk was deze droomreis realiteit te laten worden.

Benjamin genoot zichtbaar van z’n bezoek aan ALEH in Jeruzalem en bij het afscheid nemen stopte hij me een mooie rode enveloppe in de hand, met een kaart met een prachtig zelfgemaakt gedicht en een gulle bijdrage voor het werk van ALEH.

Benjamin, Jenny en Liesbeth dank jullie wel voor jullie bezoek en jullie warme betrokkenheid bij ALEH en onze kinderen.