Lof voor onbaatzuchtige studenten

Lof voor onbaatzuchtige studenten

In ALEH Gedera wonen ca. 110 jongeren met een meervoudige beperking.

Omdat er 13 bewoners positief getest zijn op het Corona virus zijn deze opgenomen in verschillende ziekenhuizen. Volgens de instructies van het Ministerie van Volksgezondheid zijn een groot deel van de resterende bewoners in quarantaine geplaatst om verdere besmetting te voorkomen.

Ca. 30 jongeren uit de Pre-militaire Academie “Galil Ha’elyon” (Boven Galilea) zijn gekomen om de bewoners te ondersteunen in deze moeilijk tijden. De studenten zijn opgedeeld in 2 groepen, dag- en nacht-shifts.

De studenten gaan samen met de bewoners in quarantaine, omdat de bewoners 24 uur per dag verzorging en ondersteuning nodig hebben.

Als onderdeel van hun taak proberen ze de routine erin te houden door middel van creatieve dagprogramma’s, spelletjes, ontspanning en video-gesprekken met de ouders van de bewoners.

Het is een geweldige en vitale hulp in een situatie waar veel stafleden (met eigen families, kinderen etc.) geen mogelijkheid hebben om 2 weken in quarantaine te gaan met de bewoners.

Coronavirus hulpactie

De behoeften van onze ALEH-kinderen kunnen niet in de wacht worden gezet.

Publieke steun is belangrijker dan ooit om te garanderen dat onze inwoners hun dagelijkse ademhalingsbehandelingen krijgen, hun vele gespecialiseerde therapieën die essentieel zijn voor hun zorg en ontwikkeling, en de medicijnen en formules die niet zijn opgenomen in de Israëlische ziektekostenverzekering. Met evenementen, bezoekers en fondsenwervingsbijeenkomsten in de wacht, lopen deze essentiële diensten gevaar.

Hoewel onze ALEH-bewoners afstand moeten nemen van de maatschappij om hun gezondheid te beschermen, is het essentieel dat ze zich nooit alleen voelen.

DONEER NU