MAXimale vrijwilliger!

MAXimale vrijwilliger!

Na twee jaar bij ALEH Negev-Nahalat Eran, hebben we onlangs afscheid moeten nemen van Max Carbo, een werkelijk fantastische vrijwilliger die sinds 2018 geweldig werk heeft geleverd met een enorme toewijding.

BMax werd 57 jaar geleden in de Verenigde Staten geboren en verhuisde als kind met zijn ouders naar Puerto Rico, waar hij uiteindelijk zijn vrouw Silvia ontmoette en trouwde. Het echtpaar zette hun leven samen voort in Puerto Rico voordat ze met hun drie kinderen naar Texas verhuisden, waarbij ze altijd hun droom koesterden om naar Israël te reizen om deel te nemen aan een vrijwilligersmissie. Het vroegtijdige overlijden van Silvia dwong Max tot herstructurering van zijn leven en hij besloot dat, ondanks de pijn, de tijd rijp was om hun droom te verwezenlijken en Max stuurde zijn aanvraag via de website in om vrijwilligerswerk te doen bij ALEH Negev-Nahalat Eran.

Na acceptatie tot het programma en aankomst in Israël, begon Max te werken met oudere bewoners in het ‘Keshet House’ (‘regenbooghuis’). Een magische chemie vond onmiddelijk plaats. Max werd een warm en liefhebbend vaderfiguur voor de bewoners en een toegewijd, ondersteunend lid van het personeelsteam. Naarmate de tijd verstreek, nam Max steeds meer verantwoordelijkheden op zich waaronder het begeleiden van groepen bewoners bij dagelijkse wandelingen door het dorp, een essentieel onderdeel van de bewoners hun routine die hen in staat stelt te profiteren van de frisse lucht en zon.

Max paste precies bij de rest van de internationale vrijwilligers en werd van nature een soort vaderfiguur en een bron van advies en begeleiding voor de grotendeels, jongere groep.

Een getalenteerde artiest, een optimistische persoonlijkheid met een luisterend oor en een eindeloze gever, Max’s licht scheen helder op iedereen in het dorp, bewoners, vrijwilligers en personeel. Zelfs in zijn afwezigheid blijft Max deel uitmaken van de dorpsfamilie.

Helaas dwong een onverwacht medisch familieprobleem Max om zijn verblijf bij ALEH Negev-Nahalat Eran te verkorten. We wensen Max en zijn hele familie de beste gezondheid toe en hopen Max in de toekomst weer in het dorp te mogen verwelkomen.

Bedankt Max voor twee zeer plezierige en productieve jaren. Wij zullen je enorm missen!