Mede-oprichter van Snoezelen, Ad Verheul bezoekt ALEH Jeruzalem

Mede-oprichter van Snoezelen, Ad Verheul bezoekt ALEH Jeruzalem

maandag, december 24th, 2018


Ad Verheul, gerenommeerde medeoprichter van het wereldberoemde multi-zintuiglijke therapiesysteem Snoezelen, bezocht ALEH-Jeruzalem vorige week en instrueerde ALEH-personeel in een workshop over sensorische stimulatie.

Terwijl hij met stafleden sprak en door de ALEH-faciliteit geleid werd, deelde Verheul vanuit zijn vele jaren ervaring met het werken met mensen met complexe handicaps, de lessen die hij in de loop van de jaren leerde terwijl hij aan de Snoezelen-methode werkte en deze ontwikkelde.

Tijdens een bezoek aan een klaslokaal en in ontmoeting met bewoners, herhaalde Ad zijn overtuiging dat de therapie moet worden uitgevoerd volgens het individuele tempo van elk kind om een ​​maximaal potentieel te bereiken. De behoeften van elk kind moet in ogenschouw worden genomen, en het type en het niveau van de aangeboden sensorische stimulatie moet beantwoorden aan die behoeften.

Ad was behoorlijk onder de indruk van het onderwijs en de therapie die wordt aangeboden door ALEH. Hij vond het een plezier om het professionele personeel te ontmoeten en was verheugd om de ultramoderne Snoezeltuimte van ALEH in Jeruzalem te zien.

Ad kwam naar Jeruzalem als de hoofdspreker op een conferentie over innovatie in de zorg voor kinderen met complexe handicaps, gesponsord door ALEH en het Peres-centrum voor vrede en innovatie.