Meischol Veiling

Meischol Veiling

donderdag, december 27th, 2018


Maandag 27 mei 2019 wordt het eerste kistje meischol door de Urker Stichting Visserijdagen geveild. De opbrengst van de meischolveiling is voor ALEH Negev. De veiling gaat op Amerikaanse wijze: dat wat de koper biedt, betaalt hij ook. Samen met u willen wij deze veiling tot een groot succes maken. Wilt u dat ook? Dan komen we graag met u in contact. Mogelijk kent u mensen die ook een warm hart hebben voor Israel en voor het kwetsbare leven. Laat het ons weten!

—05 oktober 2018—

—04 oktober 2018—

Op 5 en 6 oktober 2018 wordt voor de 4e keer De Koningshof Party & Events in Urk omgebouwd tot beursvloer voor exposanten en bezoekers uit de maritieme sector. De visserij- en maritieme beurs van Nederland staat in het teken van investeren in innoveren op het gebied van techniek en kennis.

Holland Fisheries Event is bedoeld voor de zakelijke doelgroep in de visserij- en maritieme sector en heeft een internationaal karakter. De beurs wordt voor de 10e keer georganiseerd in opdracht van Stichting Visserijdagen Urk.

De beurs biedt aan meer dan 100 binnen- en buitenlandse exposanten de mogelijkheid hun nieuwste producten en noviteiten te tonen aan een breed publiek. Een plek om te netwerken, relaties te verstevigen en samen te werken aan toekomstbestendige innovaties.

Ter voorbereiding op de Meischol Veiling op Maandag 27 mei 2019 is ook ALEH op het Holland Fisheries Event vertegenwoordig met een stand. Kom ons bezoeken en maak kennis!

—30 januari 2018—

Visserijdagen kiest MERCY SHIPS voor 2018 en ALEH NEGEV 2019

Stichting Visserijdagen Urk heeft de goede doelen vastgesteld voor de veiling van het kistje meischol in 2018 en 2019.
Voor 2018 viel de keuze op MERCY SHIPS uit Rotterdam en voor 2019 is de keuze gemaakt voor ALEH NEGEV uit Israël.

De veiling van het kistje meischol is een jaarlijkse activiteit van de stichting om het productschol, dat in deze periode op zijn best is, te promoten. De veiling vindt plaats op de maandag voorafgaand aan Hemelvaartsdag. In 2017 ontving de Stichting Schreeuw om Leven zo een bedrag van 102.000 euro.

Selectieprocedure
Voorde veilingopbrengst 2018 hadden zich tien goede doelen gemeld. Na een voorselectie bleven twee organisaties over: MERCY SHIPS (waarvoor plaatsgenoot Jacob Jurie van den Berg momenteel vrijwilligerswerk vervult) en ALEH NEGEV uit Israël (waar inmiddels meerdere plaatsgenoten stage hebben gelopen). Beide doelen kunnen op veel sympathie rekenen van het bestuur. De veiling van 2018 vindt plaats op maandag 7 mei 2018.

Reactie
Voorzitter Klaas Jelle Koffeman is namens het bestuur zeer content met de uitkomst: „Beide organisaties doen ontzettend goed werk voor de minderbedeelden in de wereld, de ene in Afrika en de andere in Israël. Daarnaast hebben beide organisaties een actuele link met Urk. Ik hoop dat we ze blij kunnen maken met een mooie opbrengst.”

Bron: Het Urkerland