Meischol Veiling

Meischol Veiling

Maandag 27 mei 2019 wordt het eerste kistje meischol door de Urker Stichting Visserijdagen geveild. De opbrengst van de meischolveiling is voor ALEH Negev. De veiling gaat op Amerikaanse wijze: dat wat de koper biedt, betaalt hij ook. Samen met u willen wij deze veiling tot een groot succes maken. Wilt u dat ook? Dan komen we graag met u in contact. Mogelijk kent u mensen die ook een warm hart hebben voor Israel en voor het kwetsbare leven. Laat het ons weten!


— 14 mei —

Vorig jaar bracht het eerste kistje Meischol 70.000 euro op. (© Jelle ten Napel)


Eerste kistje Meischol daagt eerste vaatje Hollandse Nieuwe uit

14 mei 2019 om 09:59 uur

Urk – De Stichting Visserijdagen Urk veilt op maandag 27 mei het eerste kistje Meischol voor een goed doel tijdens de zogenaamde Meischolveiling. Het doel is dat de veiling 150.000 euro opbrengt, tweemaal zoveel als het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, dat in juni onder de hamer komt.

De Meischol daagt de Hollandse Nieuwe uit voor deze ‘challenge’. Met uitzondering van de jaren 2012 en 2018 haalt de Haringparty steevast veel minder op voor het goede doel dan de Meischolveiling.
De ontvangst is vanaf 10.00 uur in Visveiling Urk aan de Westwal 2 en om 11.00 uur start de veiling.

ALEH Negev

De Stichting Visserijdagen Urk organiseert sinds 2010 deze veiling waar de eerste batch scholletjes wordt geveild voor een goed doel (in mei is de schol op haar lekkerst). Dit jaar is het goede doel ALEH Negev, een zorgdorp voor meervoudig gehandicapte kinderen in Israël, ongeacht afkomst en geloof. Het specifieke project is het mogelijk maken van een zorgboerderij naar Nederlands model.

Javier Guzman veilingmeester

Eregasten voor de veiling zijn de ambassadeur van Israël, Aviv Shir-On, en de economische attaché, Eitan Nechostai Kuperstoch. BN’er en ambassadeur van ALEH Negev, Javier Guzman, zal assisteren als veilingmeester.

Bedrijven die zich nog willen laten registreren kunnen zich wenden tot de Stichting Visserijdagen Urk administratie@visserijdagenurk.nl. Digitaal deelnemen aan de veiling is ook mogelijk.

Bedrijven of individuen die wensen mee te dingen of behoefte hebben aan meer informatie kunnen zich wenden tot: info@aleh.nl

Voor geïnteresseerden wordt er een speciaal programma aangeboden op Urk na afloop van de veiling.

Bron: https://denoordoostpolder.nl/artikel/1017187/eerste-kistje-meischol-daagt-eerste-vaatje-hollandse-nieuwe-uit.html


Veiling eerste kistje meischol

eerste kistje meischol
De veiling van 2018

De Stichting Visserijdagen Urk veilt op maandag 27 mei 2019 het eerste kistje Meischol voor het goede doel ALEH Negev. De organisatie wil dat de Meischolveiling dit jaar minstens €150.000,- opbrengt. Dit is twee keer zoveel dan wat het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vorig jaar opbracht. De Meischol daagt de Hollandse Nieuwe, waarvan het eerste vaatje in juni wordt geveild, uit voor deze ‘challenge’.

Tijdens de Meischolveiling wordt de eerste batch scholletjes geveild voor een goed doel. Dit gebeurt in mei omdat de schol dan het lekkerst is. Dit jaar is het goede doel ALEH Negev, een zorgdorp voor meervoudig gehandicapte kinderen in Israël, ongeacht afkomst en geloof. Het specifieke project is het mogelijk maken van een zorgboerderij naar Nederlands model.

Eregasten voor de aankomende veiling zijn de Ambassadeur voor Israel in Nederland, de Economische attache, de burgemeester van Urk en BN’er Javier Guzman.

De Stichting Visserijdagen Urk organiseert de Meischolveiling sinds 2010 met het doel om de Noordzeevisserij, de visproducten uit de Noordzee en de plaats Urk te promoten. Dit jaar wil de organisatie weer tweemaal zoveel op te halen dan de Hollandse Nieuwe – en dit vanaf dit jaar als traditie te behouden. Volgens de organisatie bracht de meischolveiling de afgelopen jaren, met uitzondering van 2012 en 2018, meer op dan de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe.

Bedrijven die zich nog willen laten registreren kunnen zich wenden tot de Stichting Visserijdagen Urk administratie@visserijdagenurk.nl. Bedrijven of individuen die wensen mee te dingen of behoefte hebben aan meer informatie kunnen zich wenden tot: info@aleh.nl. Voor geïnteresseerden wordt er een speciaal programma aangeboden op Urk na afloop van de veiling.

Bron: https://www.vismagazine.nl/2019/05/veiling-eerste-kistje-meischol/


Meischol daagt Hollandse Nieuwe uit

De Stichting Visserijdagen Urk veilt maandag 27 mei het eerste kistje Meischol voor een goed doel. De Meischolveiling moet dit jaar minstens 150.000 euro opbrengen, tweemaal zoveel als het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, dat in juni onder de hamer gaat. Met uitzondering van de jaren 2012 en 2018 haalt de Haringparty volgens de Urkers steevast…

De Stichting Visserijdagen Urk veilt maandag 27 mei het eerste kistje Meischol voor een goed doel. De Meischolveiling moet dit jaar minstens 150.000 euro opbrengen, tweemaal zoveel als het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, dat in juni onder de hamer gaat.

Met uitzondering van de jaren 2012 en 2018 haalt de Haringparty volgens de Urkers steevast veel minder op voor het goede doel dan de Meischolveiling.

De Stichting Visserijdagen Urk organiseert sinds 2010 de veiling waar de eerste scholletjes worden geveild voor een goed doel, in mei als de schol op haar lekkerst is. Dit jaar is het goede doel Aleh Negev, een zorgdorp voor meervoudig gehandicapte kinderen in Israël, ongeacht afkomst en geloof. Het project is een zorgboerderij naar Nederlands model. (DvdM)

Bron: https://www.schuttevaer.nl/nieuws/visserij/2019/05/14/meischol-daagt-hollandse-nieuwe-uit/


—8 februari—

eerste kistje meischol
De veiling van 2018

De Stichting Visserijdagen Urk organiseert op maandag 27 mei 2019 de veiling van het eerste kistje meischol. De opbrengst gaat naar het Israëlische zorgdorp ALEH Negev, opgericht door generaal-majoor Doron Almog. De burgemeester van Urk en de Israëlische ambassadeur nemen ook deel aan deze veiling. BN’er Javier Guzman fungeert als veilingmeester.

De veiling van het eerste kistje voor het goede doel vindt ieder jaar plaats in mei als de schol het lekkerst is. De veiling verloopt naar Amerikaans model, waarbij elke bieder alleen het bedrag waarmee de geboden prijs wordt verhoogd. De organisatie verwacht dit jaar een recordopbrengst.

Vorig jaar bracht de veiling 70.000 euro op voor Mercy Ships, een christelijke organisatie die medische hulpgoederen levert voor kinderen in Afrika. Het Urker visbedrijf Dayseaday bracht het laatste en beslissende bod uit.

Dit jaar is het goede doel ALEH Negev. Dit is een zorgdorp voor meervoudig gehandicapte kinderen in Israël gelegen in de Negev woestijn. ALEH Negev biedt zorg aan alle meervoudig gehandicapte kinderen, ongeacht religie of afkomst.

Urk heeft een speciale band met dit dorp. Een groot aantal Urkers deed er vrijwilligerswerk en sinds 2013 is er een samenwerkingsovereenkomst tussen het dorp en de Gemeente Urk. “Vanwege deze speciale band is het prachtig dat juist dit speciale doel is verkozen”, aldus de organisatie.

Bron: Vismagazine

—7 februari—

Javier Guzman leidt veiling eerste kistje meischol

Urk – De Stichting Visserijdagen Urk veilt op maandag 27 mei het eerste kistje meischol voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor het Israëlische zorgdorp ALEH Negev, opgericht door generaal-majoor Doron Almog. De veiling wordt geleid door BN’er Javier Guzman.

De burgemeester van Urk, Pieter van Maaren, en de Israëlische ambassadeur nemen ook deel aan deze bijzondere veiling.

De Stichting Visserijdagen Urk organiseert dit jaarlijkse evenement waar de eerste batch scholletjes wordt geveild voor een goed doel (in mei is de schol op haar lekkerst). ALEH Negev is een zorgdorp voor meervoudig gehandicapte kinderen in de Israëlische Negev woestijn. Het dorp biedt zorg voor alle meervoudig gehandicapte kinderen, ongeacht religie of afkomst.

Een groot aantal Urkers heeft vrijwilligerswerk gedaan bij ALEH Negev en de gemeente Urk heeft sinds 2015 een samenwerkingsovereenkomst met het zorgdorp.

Dit jaar wordt een recordopbrengst verwacht. De veiling is naar Amerikaans model, waarbij elke bieder slechts het bedrag betaalt waarmee de geboden prijs wordt verhoogd.

In 2018 was de opbrengst 70.000 euro, lager dan in 2017 toen het eerste mandje voor 102.000 euro onder de hamer ging.

Bron: De Noordoostpolder

—05 oktober 2018—

—04 oktober 2018—

Op 5 en 6 oktober 2018 wordt voor de 4e keer De Koningshof Party & Events in Urk omgebouwd tot beursvloer voor exposanten en bezoekers uit de maritieme sector. De visserij- en maritieme beurs van Nederland staat in het teken van investeren in innoveren op het gebied van techniek en kennis.

Holland Fisheries Event is bedoeld voor de zakelijke doelgroep in de visserij- en maritieme sector en heeft een internationaal karakter. De beurs wordt voor de 10e keer georganiseerd in opdracht van Stichting Visserijdagen Urk.

De beurs biedt aan meer dan 100 binnen- en buitenlandse exposanten de mogelijkheid hun nieuwste producten en noviteiten te tonen aan een breed publiek. Een plek om te netwerken, relaties te verstevigen en samen te werken aan toekomstbestendige innovaties.

Ter voorbereiding op de Meischol Veiling op Maandag 27 mei 2019 is ook ALEH op het Holland Fisheries Event vertegenwoordig met een stand. Kom ons bezoeken en maak kennis!

—30 januari 2018—

Visserijdagen kiest MERCY SHIPS voor 2018 en ALEH NEGEV 2019

Stichting Visserijdagen Urk heeft de goede doelen vastgesteld voor de veiling van het kistje meischol in 2018 en 2019.
Voor 2018 viel de keuze op MERCY SHIPS uit Rotterdam en voor 2019 is de keuze gemaakt voor ALEH NEGEV uit Israël.

De veiling van het kistje meischol is een jaarlijkse activiteit van de stichting om het productschol, dat in deze periode op zijn best is, te promoten. De veiling vindt plaats op de maandag voorafgaand aan Hemelvaartsdag. In 2017 ontving de Stichting Schreeuw om Leven zo een bedrag van 102.000 euro.

Selectieprocedure
Voorde veilingopbrengst 2018 hadden zich tien goede doelen gemeld. Na een voorselectie bleven twee organisaties over: MERCY SHIPS (waarvoor plaatsgenoot Jacob Jurie van den Berg momenteel vrijwilligerswerk vervult) en ALEH NEGEV uit Israël (waar inmiddels meerdere plaatsgenoten stage hebben gelopen). Beide doelen kunnen op veel sympathie rekenen van het bestuur. De veiling van 2018 vindt plaats op maandag 7 mei 2018.

Reactie
Voorzitter Klaas Jelle Koffeman is namens het bestuur zeer content met de uitkomst: „Beide organisaties doen ontzettend goed werk voor de minderbedeelden in de wereld, de ene in Afrika en de andere in Israël. Daarnaast hebben beide organisaties een actuele link met Urk. Ik hoop dat we ze blij kunnen maken met een mooie opbrengst.”

Bron: Het Urkerland