Online betalingen worden afgehandeld door Mollie t.b.v. Stichting ALEH Israël.

Zowel in Nederland als in Israël zijn er strenge maatregelen genomen, evenementen afgezegd en activiteiten opgeschort om de verspreiding van het COVID-19 virus een halt toe te roepen.

De ernstig meervoudig gehandicapte kinderen van ALEH, hebben erg zwakke immuunsystemen. Onze grootste zorg is de veiligheid en toch al broze gezondheid van de bijzondere mensen waar wij verantwoordelijk voor zijn.

Helaas zijn de meest voorkomende medische problemen bij de ALEH kinderen gerelateerd aan de longen en luchtwegen. Ook maar één enkele infectie bij ALEH zou een ramp betekenen. We nemen alle mogelijke maatregelen en, dat mag u eerlijk weten, zijn enorm gespannen om de gezondheid en het welzijn van de bewoners die aan onze zorg zijn toevertrouwd.

Uiteraard gaan wij te allen tijde erg voorzichtig om met de hygiëne in de dagelijkse zorg. Maar sinds het uitbreken van het Coronavirus houden wij ons aan de strengst mogelijke regels zoals opgedragen door het Ministerie van Gezondheid, wat onder meer inhoudt dat iedereen volledig beschermd moet zijn en dat deze uitrusting frequent moeten worden vervangen.

Zo gebruiken wij op alle afdelingen tegenwoordig dagelijks 630 schorten, 83 flessen ontsmettende hand-gel, 12 jerrycans scrub-zeep, 830 zachte maskers, 80 gezichtsschermen, 67 pakken handschoenen, 105 chirurgische maskers, 180 overalls, 200 haarnetjes en 280 schoenbeschermers – een vertienvoudiging van de normale aantallen. U kunt zich voorstellen dat dit enorme kosten met zich meebrengt. Mede dankzij u zijn wij in staat om deze levensreddende middelen aan te schaffen en in te zetten. Dit is zonder twijfel één van de belangrijkste redenen dat wij het virus, G-dzijdank, bijna volledig buiten de deur hebben weten te houden.

Bedankt voor uw steun, liefde en participatie die in deze moeilijke tijden een enorm verschil maken.

Blijf gezond en wees gezegend!

U kunt uw gift ook direct overmaken op bankrekeningnummer NL92 ABNA 0528 1700 15 t.n.v. Stichting ALEH Israël te Amsterdam o.v.v. de bestemming van de gift en graag uw adres of email gegevens, zodat we u een bedankje kunnen sturen.

Transparantie en verantwoording

ALEH streeft er naar een transparante organisatie te zijn. Jaarrekeningen worden gecontroleerd en ondertekend door een onafhankelijke accountant en tevens in het Hebreeuws gepubliceerd op de Israëlische website. Engelse vertalingen zijn op aanvraag beschikbaar.
ALEH staat onder streng toezicht van verschillende ministeries van de Israëlische overheid; zoals de Ministeries van Onderwijs, Sociale Zaken en Gezondheidszorg. Tevens wordt het algemene management en het financiële management regelmatig onderzocht door de Israëlische belastingdienst.
ALEH Israël heeft in Israël de zgn. status “Goedkeuring voor Publieke organisaties volgens Paragraaf 46 van de Inkomstenbelasting” en krijgt tevens elk jaar de zgn. “Goedkeuring correct management” tevens van de Israëlische belastingdienst, waarmee giften in Israël aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting.