Opbrengst 25e Urkerdagconcert voor ALEH

Opbrengst 25e Urkerdagconcert voor ALEH

De koren Hallelujah en Crescendo traden zaterdag 19 mei samen op in de Bethelkerk op Urk. Voor de 25ste keer verzorgden de koren de feestelijke afsluiting van Urkerdag. Het concert werd opgenomen en uitgezonden door de Reformatorische Omroep. De koren riepen iedereen op om in klederdracht naar de kerk te komen: “Dit is een unieke kans om onze Urker klederdracht, onze zangcultuur maar ook de boodschap van het evangelie die we als koren zingend uitdragen onder de aandacht van een landelijk publiek te brengen”, aldus Tiemen Roos van Hallelujah. De collecte was dit jaar bestemd voor het werk van de organisatie ALEH in Israël.

Deze organisatie biedt zorg aan kinderen met een ernstige meervoudige handicap, zowel cognitief als fysiek. De vriendinnen Andrea de Vries en Enice Romkes vertelden over hun werk als vrijwilliger bij ALEH. De collecte heeft na aftrek van de kosten het prachtige bedrag van 1.150 euro opgebracht.

Andrea de Vries kreeg tijdens de receptie van Hallelujah uit handen van Hallelujah-voorzitter Jan ten Napel (links) en Crescendo-secretaris Bert van Slooten (rechts) de cheque overhandigd.


Bron en Foto’s: Het Urkerland