Shalomreis

Shalomreis

Shalomreis-4
Geert-Jan en Jessica waren de afgelopen week een aantal dagen in Israël om de duizenden Shalom-kaarten die jullie hebben ingevuld uit te delen. Ze bezochten diverse projecten en bemoedigden de Israëli’s op straat. Lees hier het dagverslag van dag 1!

5 april 2016 – Shalomreis dag 1: Jeruzalem – geschreven door Jessica

Als eerste bezochten we vandaag ALEH. Dit is een organisatie voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Hier had ik vooral zin in omdat dit mijn vakgebied is. Bij Aleh aangekomen was er eerst een ceremonie in verband met Jom HaShoah (herdenking van de Holocaust). Daarna kregen we een rondleiding door het gebouw. Het viel mij vooral op hoeveel vrijwilligers er hier actief zijn.

De vrouw die de rondleiding gaf sprak vol trots en liefde over de organisatie en de cliënten. Ze benadrukte vooral dat het belangrijk is dat het gewone leven voor de cliënten zoveel mogelijk door kan gaan ook al wonen ze in een instelling. Er worden uitjes ondernomen en leuke dingen georganiseerd. In Aleh wonen zowel Palestijnse als Joodse clienten en werken Palestijnse als Joodse medewerkers op een fijne manier met elkaar. In ALEH wonen 80 cliënten en dagelijks komen er nog 50 cliënten die bij hun ouders wonen voor school en/of dagbesteding.

Bron: https://christenenvoorisrael.nl/2016/04/shalomreis-dag-1-jeruzalem/