Speciale hoveniers bij ALEH

Speciale hoveniers bij ALEH

Met een oppervlakte van 10 hectare is ALEH’s revalidatiedorp in de Negev echt een “juweel van de woestijn”. Naast de prachtige sociale taak is het dorp ook een lust voor het oog. De uitgestrekte tuinen omringen de state-of-the-art residentiële, educatieve en rehabilitatieve faciliteiten, met unieke bloemen en bomen die elk pad en patio sieren.

Dankzij een nieuw programma onder leiding van de hovenier van het dorp, Chemi Lifshitz, wordt al het prachtige gebladerte van ALEH Negev nu liefdevol verzorgd door personen met een beperking. Het programma is gericht op het bieden van gelijke kansen voor mensen met een handicap, en biedt momenteel werk aan 10 tuinlieden met speciale behoeften – zowel mannen als vrouwen – tegen een eerlijk loon en binnen een ondersteunend sociaal kader. De groep werkt 4 dagen per week gedurende ongeveer 5 uur en verbetert hun tuinervaring met elke taak. Hun professionele vooruitgang wordt gevolgd via individuele ondersteuningsprogramma’s en ze worden beloond op basis van hun professionele kennis en hun bijdrage aan de hoveniersprojecten van het team.

ALEH Negev hoopt dit programma in de nabije toekomst uit te breiden om zoveel mogelijk gehandicapten in de regio te voorzien van een bevredigende baan die bij hen past.