Vrijwilligers in de voetstappen van Abraham

Vrijwilligers in de voetstappen van Abraham

Vandaag was het weer zo ver. Het maandelijks uitje voor de buitenlandse vrijwilligers bij ALEH. Dit keer gingen we naar de Negev. We bezochten het Luchtmacht Museum in Chatsrim, waar we veel leerden over de geschiedenis van de IAF (Israëlische luchtmacht) en alle typen vliegtuigen, helikopters en drones die door de jaren dienst gedaan hebben, bekeken.

Daarna was het tijd voor een feestelijke lunch op ALEH Negev en een ontmoeting met de oprichter van ALEH Negev, Doron Almog. Heel inspirerend om wat van zijn drive te mogen proeven en zijn waardering voor de vrijwilligers van overzees.

Na de lunch kregen we een uitgebreide rondleiding door ALEH Negev door de vrijwilligers die daar momenteel werken. Het was bijzonder op deze prachtige voorjaarsdag door het dorp te wandelen.

Als afsluiting van de dag gingen we naar de bron van Abraham in Be’er Sheva. Dat is een prachtig museum, waar de geschiedenis van Abraham op een levendige manier wordt getoond en je je als het ware in zijn voetstappen waant.

Al met al een mooie en zeer geslaagde dag.

“Omdat zij daar een eed zwoeren heet die plaats Berseba” (Genesis 21: 31)