Vrijwilligers Uitje

Vrijwilligers Uitje

100_6983aVorige week had ALEH een primeur, haar allereerste uitje voor overzeese vrijwilligers. Twaalf toegewijde vrijwilligers uit Nederland en Duitsland die werken bij ALEH Gedera, ALEH Negev en ALEH Jeruzalem waren bij elkaar in de hoofdstad van Israël, Jeruzalem.

We begonnen de dag met koffie en gebak op de vestiging van ALEH Jeruzalem.

Na een inleiding kregen we een rondleiding van ALEH Jeruzalem, wat vooral interessant was voor de vrijwilligers die op andere locaties van ALEH werken. Verschillende ervaringen werden uitgewisseld.

Dit werd gevolgd door een tijd van brainstormen. Wat gaat er goed in ons vrijwilligersprogramma en wat kan verbeterd worden? Hoe kunnen vrijwilligers hun ervaringen bij ALEH delen als ze terug zijn in hun eigen land, om zo de bekendheid van ALEH te verhogen en te helpen bij het werven van nieuwe vrijwilligers? We hadden een levendige discussie met goede en constructieve feedback. Over het algemeen gaven de vrijwilligers een 8 (!) voor hun tijd van vrijwilligerswerk bij ALEH. We streven naar een 10!

Toen was het tijd voor de lunch. We liepen naar de markt en genoten van een zeer smakelijke traditionele Sefardische maaltijd. Dit werd gevolgd door meer culturele ervaringen, mogelijk gemaakt door de gids Yomi Groner die ons (ook op vrijwillige basis) een rondleiding gaf, als eerste over de markt. Daarna liepen we naar de Oude Stad en liet hij ons de Berg Sion, de Sionspoort, de Klaagmuur en andere interessante delen zien. Hij had zelfs een bijna ontmoeting geregeld met de Amerikaanse vicepresident, Joe Biden, ter ere van wie de Jaffa poort voor ons gesloten was :-).

Samenvattend kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde en leuke happening met al onze vrijwilligers uit het buitenland, wat zeker naar meer smaakte. Wordt vervolgd…..

ALEH wil alle bijzondere en toegewijde vrijwilligers, die ons helpen bij de zorg voor de meest ernstig gehandicapte kinderen van Israël, bedanken!