Vrijwilliger bij ALEH in Israël

Naast het team van professionals kan ALEH altijd vrijwilligers gebruiken. Er zijn eigenlijk altijd handen te kort. ALEH heeft goede ervaringen met vrijwilligers uit Nederland. Vrijwilligers bij ALEH Negev worden over het algemeen ingezet in een z.g. woongroep waarbij ze een onderdeel uitmaken van de groep medewerkers die de kinderen de gehele dag begeleid. Onder deze taken vallen o.a. verzorging (m.u.v. persoonlijke hygiëne zoals wassen en verschonen), toezicht houden, activiteiten, begeleiding bij activiteiten en onderwijs. De vrijwilliger draait het gehele programma mee met de groep. In overleg kan je professionele achtergrond en ervaring meegenomen worden bij de bepaling van het soort werk wat je gaat doen.

Bij ALEH Moriah – Gedera wordt de nadruk gelegd op de professionele achtergrond en ervaring van de vrijwilliger en wordt getracht de vrijwilliger optimaal in te zetten in haar of zijn vakgebied en expertise.

Vrijwilligers worden in beginsel aangenomen voor een periode van minimaal 1 maand bij ALEH-Negev. Bij ALEH-Gedera is dat minimaal 10 weken en bij ALEH-Jeruzalem 2 maanden. Zowel ALEH-Negev als ALEH-Gedera verschaffen kost en inwoning, maar je reis moet je zelf betalen. ALEH-Jeruzalem verschaft huisvesting en een lunch op werkdagen.


Online Aanmeldingsformulier

Aanmeldingsprocedure en formulieren

Mocht je overwegen om vrijwilligerswerk in Israël te gaan doen, besef je dan wel dat de omstandigheden in Israël heel anders zijn dan in Nederland. De complexe politieke situatie, de hitte in de zomer, de woonsituatie die heel degelijk is, maar misschien niet wat je thuis gewend bent en de ingewikkelde mix van culturen die je nog niet kent kunnen een behoorlijke uitdaging vormen bij het werken in Israël, maar maken het juist ook een zeer interessante en vernieuwende ervaring. Verder is het belangrijk te begrijpen dat ALEH-Negev niet in het centrum van Israël ligt en je een uitstapje naar bijvoorbeeld Jeruzalem of Tel Aviv dus goed moet plannen.

Het is belangrijk dat je met een open en positieve houding komt.

Heb je interesse om vrijwilliger bij ALEH in Israël te worden? Je kunt dat bij ons aangeven door het online Aanmeldingsformulier in te vullen, tezamen met de andere benodigde formulieren die hieronder vermeld worden. In de meeste gevallen wordt tijdens het screeningsproces een of meerdere malen telefonisch contact met je opgenomen en vooraf aan de definitieve goedkeuring wordt een Skype-gesprek ingeroosterd met de vrijwilligerscoördinator van de lokatie waar je gaat werken. Pas als je officiële toestemming hebt van ALEH en je visum geregeld is kun je je reis boeken. Als je reis geboekt is ontvangen we graag een scan van je ticket.

ALEH kan een vrijwilligersvisum verzorgen voor maximaal 1 jaar (met mogelijke verlenging voor nog een jaar), maar dat vergt wel enige tijd, dus houdt daar rekening mee in je planning.

  • Het allerbelangrijkste: Je hebt affiniteit met meervoudig gehandicapte mensen en je hebt zin om je handen uit de mouwen te steken!
  • je bent 18 jaar of ouder en jonger dan 65
  • je hebt een basale beheersing van de Engelse taal
  • je bent minimaal 4 weken beschikbaar
  • je bent in goede gezondheid
  • ervaring in de zorg is een pré (maar zeker geen vereiste)
  • in je reiskosten naar en in Israël tot het punt dat je door een medewerker van ALEH wordt opgehaald (trein/bus station) voorzie je zelf
  • je bent bereid om 5 dagen per week 8 uur per dag te werken
 

Online Aanmeldingsformulier

1 
2 
3 
4 
5 
6 
  • Persoonlijke Informatie