Vrijwilliger bij ALEH in Israël


Als je ervaringen van andere vrijwilligers wilt lezen, klik dan hier!

Heb jij een hart voor mensen, steek je graag je handen uit de mouwen en heb je zin om dat een tijdje te combineren in Israël? Dan is vrijwilligerswerk bij ALEH echt wat voor jou.

Naast het team van professionals kan ALEH altijd vrijwilligers gebruiken. Er zijn eigenlijk altijd handen te kort. ALEH heeft goede ervaringen met vrijwilligers uit Nederland. Vrijwilligers bij ALEH Negev worden over het algemeen ingezet in een z.g. woongroep waarbij ze een onderdeel uitmaken van de groep medewerkers die de kinderen de gehele dag begeleid. Onder deze taken vallen o.a. verzorging (m.u.v. persoonlijke hygiëne zoals wassen en verschonen), toezicht houden, activiteiten, begeleiding bij activiteiten en onderwijs. De vrijwilliger draait het gehele programma mee met de groep. In overleg kan je professionele achtergrond en ervaring meegenomen worden bij de bepaling van het soort werk wat je gaat doen.

Bij ALEH Moriah – Gedera wordt de nadruk gelegd op de professionele achtergrond en ervaring van de vrijwilliger en wordt getracht de vrijwilliger optimaal in te zetten in haar of zijn vakgebied en expertise.

Vrijwilligers worden in beginsel aangenomen voor een periode van minimaal 1 maand bij ALEH-Negev. Bij ALEH-Gedera is dat minimaal 10 weken en bij ALEH-Jeruzalem 5 maanden. Zowel ALEH-Negev als ALEH-Gedera verschaffen kost en inwoning, maar je reis moet je zelf betalen. ALEH-Jeruzalem verschaft huisvesting en een lunch op werkdagen.


Online Aanmeldingsformulier

Help ALEH’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.

Doneer nu

Aanmeldingsprocedure en formulieren

Heb je interesse om vrijwilliger bij ALEH in Israël te worden? Je kunt dat bij ons aangeven door het online Aanmeldingsformulier in te vullen, tezamen met de andere benodigde formulieren die hieronder vermeld worden. In de meeste gevallen wordt tijdens het screeningsproces een of meerdere malen telefonisch contact met je opgenomen en vooraf aan de definitieve goedkeuring wordt een Skype-gesprek ingeroosterd met de vrijwilligerscoördinator van de lokatie waar je gaat werken. Pas als je officiële toestemming hebt van ALEH en je visum geregeld is kun je je reis boeken. Als je reis geboekt is ontvangen we graag een scan van je ticket.

ALEH kan een vrijwilligersvisum verzorgen voor maximaal 1 jaar (met mogelijke verlenging voor nog een jaar), maar dat vergt wel enige tijd, dus houdt daar rekening mee in je planning.

  • Het allerbelangrijkste: Je hebt affiniteit met meervoudig gehandicapte mensen en je hebt zin om je handen uit de mouwen te steken!
  • je bent 18 jaar of ouder en jonger dan 65.
  • je hebt een basale beheersing van de Engelse taal.
  • je bent minimaal 4 weken beschikbaar.
  • je bent in goede gezondheid.
  • ervaring in de zorg is een pré (maar zeker geen vereiste).
  • in je reiskosten naar en in Israël tot het punt dat je door een medewerker van ALEH wordt opgehaald (trein/bus station) voorzie je zelf.
  • je bent bereid om 5 dagen per week 8 uur per dag te werken.
  • Je bent bereid -tijdens en na je vrijwilligersperiode- ALEH te promoten door het informeren van je achterban middels sociale media en/of op andere manieren.
 

Online Aanmeldingsformulier